sábado, 17 de enero de 2009

Recursos en la xarxa

No vaig a aportar res nou si dic que en Internet podem trobar una gran quantitat de recursos musicals online que ens poden ajudar a dinamitzar les nostres classes de música i a oferir als nostres estudiants uns escenaris educatius difícilment imaginables fa tan sols un parell de dècades.
Ja fa temps que està penjat en la xarxa el Laboratory d'André Michelle a partir del qual podem tocar... sí, sí... tocar i manipular una Caixa de Ritmes ROLAND, concretament la TR-909. No és gaire difícil, almenys de fer-la sonar. Jo l'he provat amb els alumnes i l'experiència els ha agradat molt. Per una banda, a nivell personal, cadascun d'ells en la seua casa i dedicant-hi el temps que creien convenient. Per altra banda, a l'aula, de manera interactiva utilitzant una pissarra digital que tinc a la meua disposició, i a la d'altres companys, en una de les aules de música del centre. Això de manipular els botonets amb el dit i davant de tot el grup ha sigut un element força motivador.
Si es vol anar una miqueta més enllà, des de la web anterior se'ns ofereix un enllaç (Try now), el qual ens dirigeix a Audiotool, on podem recrear-nos amb un autèntic estudi musical virtual.
Crec que paga la pena tenir present aquestes dues eines!
Bon cap de setmana!

0 comentarios: